Inventiv Buruiana-de-friguri de bivoliță Kazandibi

Lapte de bivolita Kazandibi Reteta

In timpul filmarilor pe orisicare le-am destin anumit pentru Yemek.com, am vedere ca Galata Muhallebicisi isi pregateste deserturile din laptele-cainelui cu negreata in loc de amidon sau faina de orez pentru a le a scuti gustul obisnuit. Sui-generis cocosat din Anatolia, orezul este măcinat cu apă și filtrat în mori de piatră realizate fizic, fabricate în cest sens.
Această metodă, orisicare nu se mai folosește în multe locuri din mobil costului și necazului său, se menține încă în viață în rețetele Galata Muhallebicisi, așa cum se vede în rețeta de forkazandibi.

Ingrediente pentru rețeta Kazandibi cu laptele-cainelui de bivoliță

 • 110 ml. laptele-cainelui de bivoliță
 • 37 ml. laptele-cainelui de vaca
 • 12 grame de hant de talpa de pui clocot
 • 0,3 grame de zahăr granulat
 • 0,1 grame la repetitie

Cum se prepară rețeta Kazandibi cu laptele-cainelui de bivoliță?

 1. Transferați bivolița strecurată și laptele de vacă într-o cratiță. Se depasi sa fiarba la foc mic.
 2. După pregiur 10 minute, când laptele punct la punctul de clo-cot, se adaugă zahărul granulat și se amestecă pentru a se disparea.
 3. Adăugați emulsie în laptele de zahăr granulat orisicare clocoti pentru a-l îngroșa. Adăugați carnea de talpa de pui tăiată subțire.
 4. Gatiti ceaunul, amestecand necurmat, la foc mic, ritm de pregiur 30 de minute.
 5. Turnați desertul în tăvi dreptunghiulare. Deschideți fundul aragazului regulat. Se prăjește până când fundul cazanului este intreg cafeniu.
 6. Lăsați desertul, pe orisicare îl odihniți 15-20 de minute la asezamant camerei, să se răcească la frigider pentru a obține o consistență.
 7. Tăiați desertul cu laptele-cainelui felii longitudinale, înfășurați-l într-un stor și serviți-l fără să așteptați. Împărtășește cu cei dragi.